Njemačka: U trećem kvartalu prvi pad BDP-a od 2015.

Izvor: SEEbiz.eu, 14.Nov.2018, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njemačka: U trećem kvartalu prvi pad BDP-a od 2015.

BERLIN – Njemačka je u trećem tromesečju ove godine zabilježila pad bruto domaćeg proizvoda (BDP) na kvartalnoj razini prvi put od 2015. godine, što, prema ocjeni analitičara, treba biti poziv za buđenje najveće europske ekonomije.

Savezni zavod za statistiku, Destatis, objavio je danas da se BDP u trećem tromesečju smanjio za 0,2 posto, prema podacima prilagođenim indeksu cijena, sezonskim i kalendarskim varijacijama, a uglavnom zbog kretanja zabilježenih u njemačkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << vanjskoj trgovini, prenosi agencija AP.

Destatis je naveo da je izvoz u trećem kvartalu pao, a uvoz porastao, dok su signali o domaćoj potražnji bili mješoviti.

Pad je uslijedio poslije porasta BDP-a od 0,5 posto u drugom kvartalu i 0,4 posto u prvom.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Njemačka: Pad privrednog rasta u trećem kvartalu

Izvor: Capital.ba, 14.Nov.2018

BERLIN, Njemačka ekonomija zabilježila je pad u trećem kvartalu, što se desilo prvi put od 2015. godine i u vrijeme kada traju globalni trgovinski sporovi koji prijete deceniji ekonomske ekspanzije. Domaći društveni proizvod najveće evropske privrede doživio je pad na kvartalnom nivou za 0,2...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.