Nije prvi put da Hrvatska ovo radi

Izvor: B92, 21.Sep.2015, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nije prvi put da Hrvatska ovo radi"

Zatvaranje granice Srbije i Hrvatske za teretni saobraćaj imaće ozbiljne posledice po ekonomiju i tržište jugoistočne Evrope ako potraje, kaže Željko Sertić.

“Nije prvi put da Hrvatska političkom odlukom utiče na ekonomske odnose u regionu. To nije dobra poruka ni regionu ni Srbiji, ni javnosti u okviru EU", rekao je on novinarima u Privrednoj komori Srbije.

Sertić je dodao da je Hrvatska odlukom o zatvaranju graničnog prelaza Bajakovo ka Srbiji za teretni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saobraćaj ugrozila kompanije i iz Srbije i iz Hrvatske, pošto je ta ruta vezana za trgovinu celog regiona sa EU.

Ministar je podsetio da zemlje CEFTA regiona 60 odsto robe plasiraju na tržište Unije.

"Mi se na različite načine borimo da otvorimo granicu i da firme imaju mogućnost za saradnju, bez obzira kakav politički problem ili problem neke druge vrste postoji", dodao je on.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sertić: Hrvatska blokada loša za ekonomske odnose u regionu

Izvor: Kurir, 21.Sep.2015

Nije prvi put da Hrvatska političkim odlukama utiče na ekonomske odnose u regionu i mislim da to nije dobra poruka ni regionu, ni nama, ni javnosti u EU, rekao je ministar..BEOGRAD - Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da će hrvatsko zatvaranje granice za teretni saobraćaj, ukoliko...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.