Selaković: Biće razmotrene sve mogućnosti kontramera

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Sep.2015, 08:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: Biće razmotrene sve mogućnosti kontramera

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je, povodom jednostrane odluke Hrvatske da zabrani teretni saobraćaj sa Srbijom, da će jedna od glavnih tema današnje sednice Vlade Srbije biti razmatranje svih mogućnosti kontramera, odnosno svega što vlada može da preduzme u ovoj situaciji.

"Ne postoji nijedno jedino racionalno razumno objašnjenje zašto zaustaviti protok robe, teretni saobraćaj i to na jednoj od žila kucavica", rekao je Selaković na RTS-u.

Ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pravde je ukazao da su dve žile kucavice bitne za Srbiju na putu prema zapadnoj Evropi, jedna koja vodi putem od Beograda, Novog Sada prema Horgošu, a druga koja vodi od Beograda, Šida ka Batrovcima, dalje prema Hrvatskoj.

"Zatvaranje tog putnog pravca nama nanosi na dnevnom nivou višemilionsku materijalnu štetu čitavoj srpskoj privredi, našoj državi", istakao je Selaković.

Selaković je ukazao da se pokazalo koliko je Srbija ozbiljnije pristupila rešavanju migrantske krize.

Značaj Srbije je u tome što se nalazi na izuzetno važnom drumskom pravcu, jer migranti se kreću kroz Srbiju, jer je to žila kucavica jugoistočne Evrope, ocenio je Selaković.

Ministar pravde je dodao da je možda ovo prava prilika za Evropsku Uniju da još jednom utvrdi značaj Srbije.

Premijer Aleksandar Vučić zakazao je za danas u 14.30 sati vanrednu sednicu Vlade Srbije povodom jednostrane odluke Hrvatske da zabrani teretni saobraćaj sa Srbijom, potvrđeno je Tanjugu u kabinetu premijera.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SELAKOVIĆ: Hrvatsko zatvaranje granice je nerazumno

Izvor: Kurir, 22.Sep.2015

Teretni saobraćaj nema nikakve veze sa migrantskom krizom, naglasio je ministar pravde..Ministar pravde Srbije Nikola Selaković kaže da ne postoji ni jedno racionalno i razumno objašnjenje za zatvaranje granice Hrvatske za teretni saobraćaj iz Srbije i naveo da ne vidi kakve veze ima teretni saobraćaj...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.