Neto profit NIS-a u prvih šest meseci u padu 13%

Izvor: Vostok.rs, 05.Sep.2013, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neto profit NIS-a u prvih šest meseci u padu 13%

05.09.2013. -

Komentar: Vladan Pavlović, analitičar

U nedelji za nama indeksi su tek neznatno dobili na vrednosti sa Energoprojektom kao glavnim dobitnikom (+7,1% n/n). Ova kompanija je izvestila da je serija novoemitovanih akcija po osnovu raspodele dobiti tj dividende iz 2012. uključena na prime segment tržišta počev od 22. jula tekuće godine. Ukupan broj akcija Energoprojekta na tržištu sada iznosi 10,931,292 komada. Ipak u centru pažnje od kompanija bio je svakako >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << NIS.

Na održanoj konferenciji za novinare, generalni direktro NIS-a, Kiril Kravčenko, je rekao i da je NIS u prvom polugodištu ove godine ostvario dobit od 19,1 milijardu dinara, što je 13 odsto manje nego u istom periodu prošle godine. On je rekao da su padu dobiti kompanije doprinele veće poreske obaveze NIS-a, koje je kompanija izmirila, a koje su u prvih šest meseci ove godine porasle za 37 odsto na 52,2 milijarde dinara u odnosu na isti period lane ili za 14 milijardi dinara.

Pored povećanja poreza, na poslovanje kompanije je, prema njegovim rečima, loš uticaj imala i slaba finansijska disciplina od strane osnovnih partnera NIS-a što je dovelo do povećanja nenaplaćenih potraživanja a negativan doprinos dali su i  manja potrošnja i pad cena naftnih derivata.

Izvor: http://www.wisebroker.rs/live/Trziste-Srbije/Izvestaji?contentId=5576&languageId=4    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.