Izvor: N1 televizija, 22.Jan.2021, 12:29

Naled: Razvoj cirkularne ekonomije u Srbiji otvara 30.000 radnih mesta

U Srbiji se godišnje proizvede 12 miliona tona otpada od kojeg se čak 10 miliona ne tretira i zagađuje životnu sredinu. Više od 80 odsto ukupnog otpada, kako je saopštio NALED, kreiraju rudarstvo i energetika, dok 2,3 miliona tona čini komunalni otpad, koji obuhvata i gotovo 900.000 tona otpada od hrane koji nastane u ugostiteljstvu, javnom sektoru i domaćinstvima.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

NALED: Ulaganja u životnu sredinu u Srbiji četiri do pet puta manja nego u zemljama EU

Izvor: Beta, 22.Jan.2021

U Srbiji se godišnje proizvede 12 miliona tona otpada od kojeg se čak 10 miliona ne tretira i zagadjuje životnu sredinu, saopštila je danas Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED).Više od 80 odsto ukupnog otpada, kako se navodi, stvaraju rudarstvo i energetika, dok 2,3 miliona tona...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.