Izvor: Blic, 29.Mar.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najpovoljniji stambeni krediti

Najpovoljniji stambeni krediti

Svi građani koji planiraju da kupe stan, sada to mogu učiniti pomoću kredita 'Sosijete ženeral banke' koji podrazumeva najniže kamatne stope uz mogućnost uštede od 5.000 do 17.000 evra, rok otplate do 25 godina, jeftinije administrativne troškove, kao i udruživanje primanja najbližih članova porodice.

Minimalan iznos ovog stambenog kredita je 10.000 evra. Učešće nije obavezno ukoliko je vrednost nepokretnosti koja se stavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pod hipoteku za 30 odsto veća od iznosa kredita. U suprotnom, neophodno je platiti učešće do 20 odsto vrednosti kredita.

Mesečna rata može opteretiti do 50 odsto ukupnih primanja dva najbliža člana porodice. Na maksimalan rok od 25 godina, godišnja nominalna kamatna stopa je od 5,5 do 5,8 odsto dok je efektivna kamata od 5,89 do 6,25 odsto.

- Ovaj kredit je prevashodno namenjen građanima koji imaju 25 do 55 godina starosti, stalno su zaposleni i imaju prosečna, srpska primanja - istakao je Miroslav Rebić, izvršni direktor za poslove sa stanovništvom 'Sosijete ženeral banke', i dodao da oni koji imaju otvoren račun u ovoj banci do stambenog kredita mogu doći za 10 dana, dok ostali moraju primiti bar jednu platu na računu banke.

Pri konkurisanju za stambeni kredit mora se obezbediti i polisa osiguranja u korist banke i osiguranje nekretnine, kao i hipoteka.

Administrativni troškovi su smanjeni sa dva na jedan do 1,5 odsto.

Osiguranje kredita je 1,5 odsto ukoliko je učešće 30 odsto ili veće, a 2,5 odsto za učešće niže od 30 odsto.

- Ovaj stambeni kredit je u evrima i nema nikakvih skrivenih troškova - istakao je Goran Pitić, predsednik UO 'Sosijete ženeral banke'.

M. Jeveričić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.