NBS: Rast cena na malo dostigao 12,1 odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBS: Rast cena na malo dostigao 12,1 odsto

BEOGRAD - Rast cena na malo u junu je dostigao 12,1 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, a bazna inflacija 9,9 odsto, objavila je danas Narodna banka Srbije.

U 2008. godini, nivo bazne inflacije, koja se odnosi na slobodno formirane cene na tržištu, planiran je u rasponu od tri do šest odsto.

Republički zavod za statistiku objavio je juče da je inflacija u Srbiji u junu iznosila jedan odsto, dok je rast maloprodajnih cena robe i usluga u prvoj polovini 2008. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine dostigao 6,1 odsto.

Cene robe u junu bile su za 1,2 odsto veće nego maju, dok su usluge poskupele 0,7 odsto.

Ekonomski plan vlade predvideo je rast inflacije od 6,5 odsto za celu 2008. godinu, dok pojedini ekonomski analitičari ocenjuju da će inflacija iznositi najmanje 12 odsto, pod uslovom da ne dođe do značajnijeg rasta cene nafte na svetskom tržištu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.