Mrkonjić: Srbija veliko gradilište

Izvor: B92, 19.Jun.2010, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić: Srbija veliko gradilište

Beograd -- Nacionalni savet za infrastrukturu usvojio je Master plan za narednih deset godina po kom su prioriteti drumski Koridor 10 i Koridor 11 i železnički Koridor 7.

"Plan će odrediti kako će se ulagati u saobraćajnu infrastrukturu", izjavio je ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić.

"Generalne smernice odnose se na osnovne vidove transporta - putni, železnički, vazdušni i vodni. Što se puteva tiče, tu su prioritet Koridor 10 i Koridor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 11, takozvani Beograd- Bar", rekao je Mrkonjić.

Ministar je kazao da će se u vazdušnom saobraćaju vršiti adaptacija luka dok je u vodnom saobraćaju prioritet Koridor sedam, odnosno reka Dunav.

"Najvažnija je činjenica da ćemo u narednih deset godina u program razvoja Srbije, što se tiče infrastrukture, godišnje ulagati milijardu - milijardu i po evra", kazao je Mrkonjić.

Ministar je napomenuo da će deo sredstava biti obezbeđen iz evropskih i Svetske banke, jer su to najjeftiniji krediti, a ostali deo iz komercijalnih sredstava na domaćem tržištu.

"Srbija je ponovo veliko gradilište", istakao je ministar Mrkonjić, ističući da je zadovoljan dinamikom izgradnje, što je i predstavio na sednici Nacionalnog saveta, kojom je predsedavao predsednik Srbije Boris Tadić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.