Usvojen Master plan za Srbiju

Izvor: Glas javnosti, Beta, 20.Jun.2010, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojen Master plan za Srbiju

BEOGRAD - Nacionalni savet za infrastrukturu usvojio je Master plan za Srbiju koji će u narednih deset godina odrediti kako će se ulagati u saobra}ajnu infrastrukturu, izjavio je ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić.

  "Generalne smernice odnose se na osnovne vidove transporta - putni, železnički, vazdušni i vodni. što se puteva tiče, tu su prioritet Koridor 10 i Koridor 11 takozvani Beograd- Bar", rekao je Mrkonjić. On je za RTS kazao da će se u vazdušnom saobraćaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << vršiti adaptacija luka dok je u vodnom saobraćaju prioritet Koridor sedam, odnosno reka Dunav.

  "Najvažnija je činjenica da ćemo u narednih deset godina u programu razvoja Srbije, što se tiče infrastrukture, godišnje ulagati milijardu - milijardu i po evra", kazao je Mrkonjić. Ministar je dodao da će deo sredstava biti obezbeđen iz evropskih i Svetske banke, a ostali deo iz komercijalnih sredstava.

  Sastankom Nacionalnog saveta za infrastrukturu predsedavao je predsednik Srbije Boris Tadić.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.