Moramo da ojačamo domaće firme

Izvor: B92, 28.Feb.2018, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Moramo da ojačamo domaće firme"

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da će vlada zajedno sa Ministarstvom privrede nastojati da jača domaće firme, paralelno sa privlačenjem stranih investitora.

Brnabić je na konferenciji za medije u Leskovačkom kulturnom centru kazala da je oduševljena dvema porodičnim kompanijama "Bimteks" čije je sedište u Leskovcu i "Bane komerc" iz sela Kumarevo, koja svoju robu izvoze i koje posluju kao svetske kompanije.

"Prošla godina bila je apsolutno najbolja do sada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u privlačenju stranih investicija bez ikakvih privatizacija. Imali smo 2,6 milijardi evra investicija, tako da ako uspemo da ojačamo i pomognemo naše porodične kompanije, mala preduzeća, pomoć domaćim firmama, imaćemo u stvari jedan potpuno drugačiji rast", kazala je Brnabićeva.

Brnabićeva je na zatvorenom sastanku s rukovodstvom Leskovca dugo razgovarala, a bilo je reči i o, kako je preneto, uredjenju gradskog trga u Leskovcu, koje će finansijski pomoći Vlada Srbije, kako je obećala premijerka.

Premijerka je u pratnji gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića obišla izložbu origalnih grafika Salvadora Dalija u Leskovačkom kulutnom centru, posle čega je zaključila da je Leskovac postao i privredni i kulturni regionalni centar.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.