Brnabićeva: Moraćemo da ojačamo porodične firme

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Feb.2018, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabićeva: Moraćemo da ojačamo porodične firme

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Leskovcu da će vlada zajedno sa Ministarstvom privrede nastojati da jača domaće firme, paralelno sa privlačenjem stranih investitora.

Brnabić je na konferenciji za medije u Leskovačkom kulturnom centru kazala da je oduševljena dvema porodičnim kompanijama "Bimteks" čije je sedište u Leskovcu i "Bane komerc" iz sela Kumarevo, koja svoju robu izvoze i koje posluju kao svetske kompanije.

"Prošla godina >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << bila je apsolutno najbolja do sada u privlačenju stranih investicija bez ikakvih privatizacija. Imali smo 2,6 milijardi evra investicija, tako da ako uspemo da ojačamo i pomognemo naše porodične kompanije, mala preduzeća, pomoć domaćim firmama, imaćemo u stvari jedan potpuno drugačiji rast", kazala je Brnabićeva.

Brnabićeva je na zatvorenom sastanku s rukovodstvom Leskovca dugo razgovarala, a bilo je reči i o, kako je preneto, uređenju gradskog trga u Leskovcu, koje će finansijski pomoći Vlada Srbije, kako je obećala premijerka.

Premijerka je u pratnji gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića obišla izložbu origalnih grafika Salvadora Dalija u Leskovačkom kulutnom centru, posle čega je zaključila da je Leskovac postao i privredni i kulturni regionalni centar.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Brnabićeva: Moraćemo da ojačamo porodične firme

Izvor: Beta, 28.Feb.2018

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Leskovcu da će vlada zajedno sa Ministarstvom privrede nastojati da jača domaće firme, paralelno sa privlačenjem stranih investitora.Brnabić je na konferenciji za medije u Leskovačkom kulturnom centru kazala da je oduševljena dvema porodičnim...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.