Mladi košarkaši uspešno startovali na EP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jul.2015, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi košarkaši uspešno startovali na EP

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije uspešno je startovala na prvenstvu Evrope u Italiji savladavši večeras u 2. kolu B grupe selekciju Letonije sa 69:56 (18:17, 14:14, 21:17, 16:8).

Izabranici selektora Vladimira Đokića (igrači do 20 godina) u 1. kolu grupe, u kojoj su još Bugarska, Izrael i Grčka, bili su slobodni.

Mladi srpski košarkaši morali su da ulože mnogo truda i energije dok nisu srušili otpor upornih i neugodnih vršnjaka iz Letonije, iako to >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ne pokazuje rezultat.

Tek u završnici susreta trasiran je put ka značajnom uspehu poenima Jaramaza, Tejića, Davidovca i Gudurića.

"Igrali smo u veoma teškim uslovima, maloj sali bez klime, po nesnosnoj vrućini i sa novim, tvrdim loptama koje su od starta bile klizave. Letonci su bili u prednosti, jer su već odigrali jedan meč u uslovima koji zaista ne priliče Evropskom prvenstvu. Ipak, uspeli smo da dođemo do trijumfa i prvih bodova, što je u ovom trenutku najvažnije. Grešili smo, promašivali, ali kad je bilo najvažnije pokazali smo karakter i prelomili utakmicu", izjavio je posle meča pomoćni trener u stručnom štabu reprezentacije Nenad Čanak.

Nejefikasniji u srpskom timu bili su Davidovac i Tejić sa po 11 i Gudurić i Apić sa po 10 poena, dok su kod Letonaca bolji od ostalih bili Meznijeks sa 14 i Smits sa 13.

U 3. kolu B grupe reprezentacija Srbije u četvrtak od 16.30 sati igra protiv selekcije Bugarske.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mladi košarkaši deklasirali Bugarsku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jul.2015

U trećem kolu B grupe prvenstva Evrope za igrače do 20 godina, muška košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas u Linjanu, u Italiji, selekciju Bugarske sa 104:61 (22:18, 34:15, 29:13, 19:15)...Mladi košarkaši Srbije ključnu prednost stekli su u finišu druge četvrtine, kada su serijom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.