Misija MMF-a stigla u Beograd

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2010, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misija MMF-a stigla u Beograd

BEOGRAD - Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) doputovala je danas u Beograd, gde će naredne dve nedelje razgovarati sa srpskim vlastima o četvrtoj reviziji stend-baj aranžmana.

Kako se navodi, Misija MMF-a koju predvodi Albert Jeger, u Srbiji će boraviti dve nedelje, do 26. maja, a prema najavama iz srpska vlade glavne teme razgovora biće poreska i penzijska refoma.

Tokom posete povodom revizije kreditnog aranžmana sa Srbijom, vrednog 2,9 milijardi evra, Misija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << MMF-a sastaće se sa visokim zvaničnicima Vlade i Narodne banke Srbije (NBS) i predstavnicima privatnog sektora i akademske zajednice.

Narodna banka je navela da će u razgovorima biti razmotrena najnovija fiskalna, monetarna i makroekonomska kretanja u Srbiji, ispunjenje utvrđenih kriterijuma za mart 2010 i realizacija obaveza preuzetih sporazumom sa MMF.

Kako je istakla NBS, u okviru razmatranje realizacije preuzetih obaveza posebna pažnja biti posvećena usklađivanju penzija i usvajanju propisa o fiskalnoj odgovornosti.

Zvanični razgovori predstavnika Srbije i misije MMF-a počeće plenarnim sastankom u Narodnoj banci Srbije 17. maja. Misija MMF-a novinarima će se obratiti na kraju posete, naveli su u toj međunaodnoj finansijskoj instituciji.

MMF je 15. maja 2009. odobrio Srbiji kreditni stend-baj aranžman od 2,9 milijardi evra za jačanje deviznih rezervi, a Srbija je do sada povukla oko 1,3 milijarde evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.