Ministar: Ozbiljni propusti u lečenju dečaka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2016, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar: Ozbiljni propusti u lečenju dečaka

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je zdravstvena inspekcija utvrdila da je bilo ozbiljnih propusta u vođenju medicinske dokumentacije dečaka, koji je preminuo posle preloma ruke u Loznici.

Lončar je nakon posete porodilištu "Dragiša Mišović" rekao da je izveštaj prosleđen Sudu časti Lekarske komore Srbije, koji će odlučiti da li će lekaru biti oduzeta licenca, odnosno da li će moći da nastavi sa radom.

Ministar zdravlja je naveo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je u Lozničkoj bolnici u toku spoljni stručni nadzor koji će utvrditi da li je bilo stručne lekarske greške, te da se taj izveštaj još očekuje. Prema njegovim recima, završen je deo obdukcije.

Upitan da li je ljut zbog "packi koje je danas dobio od premijera", Lončar je rekao da nije ljut i da je premijeru rekao da najmanje što može da učini u ovom slučaju je da ne bude na ministarskom mestu, navodeći da sistem mora da funkcioniše, bez obzira ko je ministar.

"Imamo alarmantno stanje u unutrašnjosti Srbije, najbolji lekari iz Beograda odlaziće ubuduće jedom nedeljno u vizite u bolnice u unutrašnjosti", najavio je ministar zdravlja.

Lončar je ponovio da je ovo neopisiva tragedija, da će morati da se ustanovi odgovornost pojedinca, a i svih u lancu koji su učestvovali u zbrinjavanju dečaka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lončar: Ozbiljni propusti u lečenju preminulog dečaka

Izvor: RTS, 11.Okt.2016

Zdravstvena inspekcija utvrdila je da je bilo ozbiljnih propusta u vođenju medicinske dokumentacije dečaka, koji je preminuo posle preloma ruke u Loznici, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Zakon o nestalim bebama u završnoj fazi, dodao je Lončar. ...

Nastavak na RTS...

Lončar: Smena direktora i hirurga lozničke bolnice zbog smrti dečaka

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Okt.2016, 12:31

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je naložio smenu direktora lozničke bolnice i načelnika hirurgije, jer su rezultati nadzora pokazali da je bilo propusta u lečenju dečaka koji je preminuo nakon preloma ruke..."Pogledao sam rezultate i oni nisu dobri. Nije ispoštovano ono što...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.