Merkator imao gubitak od 104 mil. €

Izvor: B92, 29.Jan.2013, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkator imao gubitak od 104 mil. €

Ljubljana -- Grupa Merkator saopštila u Ljubljani da je prošlu godinu završila sa 2,873 milijarde evra prihoda ali uz 104 miliona evra gubitka.

Po rečima predsednika kompanije Tonija Balažiča, gubitak je u najvećoj meri posledica jednokratnih otpisa koji nemaju uticaja na tok novca, kao i većih pritisaka na marže. Zatim i nižeg prometa i odsutva jednokratnih uticaja koje je kompanija beležila u poslednjem kvartalu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2011. godine.

Uprkos tome, on smatra da je promet stabilan, a rezultat poslovanja pozitivan. Prošlogodišnji rezultati zahtevaju promenu strukture poslovanja Merkatora, rečeno je na konferenciji za novinare.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ford će uskoro objaviti rezultate finansijskog poslovanja za 2012. godinu

Izvor: Moto.rs, 29.Jan.2013

Uprkos tome što rezultati ne pokazuju oporavak, Ford navodi da će im njihov plan restrukturiranja pomoći da zabeleže brži oporavak na teritoriji Evrope u poređenju sa konkurencijom. Finansijski direktor, Bob Shanks smatra da će, i pored toga što je Ford prijavio gubitak veći od...

Nastavak na Moto.rs...

Merkator otpušta do 1.000 radnika

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Jan.2013, 14:54

Predsednik uprave slovenačkog Merkatora Toni Balažič najavio je da će ta trgovinska grupacija otpustiti od 800 do 1.000 radnika. Otkaze će, kako je Balažić pojasnio za današnje izdanje lista Finance, dobiti zaposleni u administraciji, dok se broj zaposlenih u trgovinama neće smanjivati, jer...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Slovenački Merkator na prodaju upola cene?

Izvor: Kamatica.com, 30.Jan.2013

Prema objavljenim podacima, Merkator je prošle godine ostvario prihod od 2,873 milijarde evra, što je 0,4 posto više nego prethodne godine, a gubitak je povećao na 103,6 miliona evra..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.