Mali: Zemlje regiona trebalo bi da brišu granice

Izvor: Blic, 03.Mar.2015, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Zemlje regiona trebalo bi da brišu granice

Privlačenje velikih stranih investitora i strateška partnerstva mogu da budu uspešan model za razvoj privrede i celog regiona, što pokazuje uspeh srpske nacionalne aviokompanije Er Srbija, izjavio je danas na Kopanik biznis forumu gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Gradonačelnik Beograda  istakao je da je ključ uspeha u stranim investicijama, ali i brisanju granica i međunarodnoj saradnji.

Mali, koji je predsednik Nadzornog odbora Er Srbije, rekao je da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Er Srbija uvođenjem novih destinacija povezala velike gradove u regionu.

- Er Srbja je koristan projekat za ceo region - istakao je Mali, podsetivši da je srpski avioprevoznik samo za jednu godinu uveo 16 novih destinacija.

Komentarišući uspeh hrvatskog Agrokora u objedinjavanju trgovinskih lanaca, rekao da je i to svakako dobar model za razvoj.

- Zemlje u regionu treba da brišu svoje granice, jer to rade i ostale zemlje i to ne smemo da propustimo. Beograd se time nije bavio do sada. Međutim sada smo se upoznali sa mnogo gradonačelnika,  a to je pravi način da očvrsnemo - rekao je Siniša Mali.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mali: Projekat "Er Srbija" koristan za region

Izvor: RTS, 03.Mar.2015

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je na Kopaonik biznis forumu istakao da privlačenje velikih stranih investitora i strateška partnerstva mogu da budu uspešan model za razvoj privrede i celog regiona, što pokazuje uspeh srpske nacionalne aviokompanije "Er Srbija". ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.