MMF dolazi, pare ne donosi

Izvor: Politika, 24.Avg.2012, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF dolazi, pare ne donosi

Za razgovor sa vašingtonskim bankarima o novom aranžmanu neophodno je da naša vlada napiše spisak želja i obaveza

To što će nas Međunarodni monetarni fond pohoditi sredinom septembra ne znači da smo na dobrom putu da nastavimo prekinuti aranžman iz predostrožnosti ili da sklopimo neki drugi sa ovom međunarodnom finansijskom institucijom. Upućeni kažu da su ovakve posete deo redovnog izveštavanja o privrednim prilikama neke zemlje nezavisno od toga da li MMF s njom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ima neki kreditni aranžman ili ne.

Stalni predstavnik MMF-a u Srbiji Bogdan Lisovolik saopštio je juče da je kratka poseta misije Fonda našoj zemlji planirana za polovinu septembra, sa ciljem da analizira činjenično stanje u srpskoj privredi.

Glavni zadatak misije biće procena najnovijih makroekonomskih pokazatelja i prognoza, ali delegacija MMF-a neće razgovarati o aranžmanu između Fonda i Srbije.

Lisovolik je najavio da će delegacija „takođe razgovarati o zabrinutosti MMF-a povodom nedavnih izmena Zakona o Narodnoj banci Srbije, koje su po oceni Fonda narušile njenu autonomiju, kao i povodom fiskalne situacije” i ponovio da se „neće angažovati na pregovorima o aranžmanu”.

.................................................

Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju od 25. avgusta. Ako ste zainteresovani da se pretplatite na elektronsko izdanje cele „Politike“ kliknite OVDE.

Jovana Rabrenović

objavljeno: 25.08.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.