Lončar: U Nišu će se graditi gradska bolnica

Izvor: B92, 14.Apr.2021, 12:41

Lončar: U Nišu će se graditi gradska bolnica

U Nišu će se graditi gradska bolnica, lokacija se već zna i biće to spona između Doma zdravlja i Univerzitetskog kliničkog centra, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

"To će biti po uzoru na bolnicu u Batajnici – biće kovid bolnica dok traje epidemija a posle gradska, kako bi se rasteretio Klinički centar", kaže Lončar, prenosi TV Zona plus.

Srbija, prema njegovim rečima, beleži nagli skok u broju vakcinisanih ljudi, podigao se taj broj naročito >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << medju mladima i zdravstvenim radnicima,

On dodaje da je to jedini način da se vratimo normalnom životu, putovanjima…

"Imamo šansu da pobedimo, a svako opuštanje bi nas skupo koštalo", rekao je ministar.

Na pitanje kada možemo očekivati da postoji kolektivni imunitet, Lončar poručuje da nas je korona naučila da ništa ne možemo da tvrdimo.

"Ako vakcinišemo ovim tempom, kraj juna i početak jula bi bilo vreme kada bi imali kontrolu nad epidemiološkom situacijom", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lončar: Niš će dobiti još jednu Gradsku bolnicu

Izvor: JužneVesti.com, 14.Apr.2021

Niš će uskoro dobiti još jednu bolnicu, koja će se nalaziti na ulazu u Grad i biće spona između Doma zdravlja i Univerzitetskog kliničkog centra, najavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar. ..Nova bolnica čiju je gradnju ministar Lončar najavio u Nišu, biće rađena po uzoru na bolnicu u...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.