Ljajić i Ros o jačanju ekonomske saradnje

Izvor: RTS, 07.Sep.2018, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić i Ros o jačanju ekonomske saradnje

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je u Beogradu sa ministrom trgovine SAD Vilburom Rosom. Tom prilikom Ros je rekao da je Srbija interesantna destinacija za nove američke investicije.
Prilikom sastanka sa ministrom Rasimom Ljajićem, američki ministar trgovine Vilbur Ros najavio je dolazak kompanija iz tzv. Silicijumske doline, koje nameravaju da ulažu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u oblast IT i visokih tehnologija.

Ros je izrazio zadovoljstvo zbog uspešnog poslovanja američkih kompanija u Srbiji, saopšteno iz resornog ministarstva.
Američki ministar podseća da je za povećanje broja dolazaka turista iz SAD posebno značajno to što je Njujork tajms Srbiju svrstao među 20 najinteresantnijih destinacija u svetu.
Ministar Ljajić ističe da je posebno značajno za privlačenje investicija iz SAD u Srbiji, potpisivanje bilateralnog Sporazuma o zaštiti i podsticanju investicija, čije usaglašavanje je u toku.
Ljajić dodaje da će Srbija nastaviti sa promotivnim aktivnostima kako bi se povećao broj američkih turista, kojih je za prvih šest meseci za 10 odsto više nego u istom periodu prošle godine.
Na sastanku je bilo reči i o procesu pridruživanja Srbije Svetskoj trgovinskog organizaciji (STO), kao i o temama iz oblasti informacione bezbednosti i e-trgovine, dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ros s Ljajićem o unapredjenju ekonomskih odnosa Srbije i SAD

Izvor: Beta, 07.Sep.2018

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas sa sekretarom za trgovinu SAD Vilburom Rosom, sa kojim je razgovarao o unapredjenju ukupnih ekonomskih odnosa izmedju dve zemlje i mogućnostima za povećanje obima trgovinske razmene, kao i saradnji...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.