Liste čekanja za ogrev na skladištima (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Avg.2022, 16:57

Liste čekanja za ogrev na skladištima (AUDIO)

Cene drveta, peleta i uglja višestruko su skočile, prave se liste čekanja, jer ogreva na stovarištima uglavnom nema. U našoj zemlji na pelet se greje oko 100 hiljada domaćinstava, na drva skoro trećina. Pelet je ovih dana prodavan po ceni od 45.000 za tonu, ali je Vlada uredbom ograničila cenu na 38.000 dinara. Kubik drva je prošle godine koštao od pet do sedam hiljada dinara, a ove od 80 evra pa naviše.

Zima je blizu, potražnja ogreva je velika, a da su skladišta gotovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prazna, potvrđuje vlasnik stovarišta MAJ-GOR Raco Spasojević. Ukoliko sada odlučite da obezbedite ogrev, moraćete da sačekate bar dva meseca jer su za sve energente napravljene liste čekanja – objašnjava Spasojević.

Nagla poskupljenja počela su i pre rata u Ukrajini, a šta je sve uticalo na energetsku krizu, za Radio Novi Sad objašnjava ekonomski novinar Živan Lazić.

Naš sagovornik osvrnuo se i na nove cene struje koje će biti na snazi u septembru.

Vlada Srbije je EPS-u odobrila da uveze četiri miliona tona uglja do kraja 2023. godine i prvi ugovori sa rudnicima Pljevlja i Banovići su potpisani.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Tona uglja na beogradskim stovarištima do 24.500 dinara: "Postoji mogućnost lančanog poskupljenja kod dobavljača u narednom periodu"

Izvor: Blic, 09.Avg.2022, 15:52

Na stovarištima ogreva u Beogradu ponuda uglja, drveta i peleta je slaba kako po količinama tako i po vrstama, a energenti koji se nude znatno su skuplji nego prošle godine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.