Kroacija Erlajnz u strahu od Er Srbije

Izvor: BKTV News, 01.Avg.2013, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kroacija Erlajnz u strahu od Er Srbije

Ulazak Etihad Ervejza (Airways) u partnerstvo sa Jatom ozbiljno će uzdrmati poziciju hrvatskog nacionalnog avioprevoznika Kroacije Erlajnza (Croatia Airlines- CA), ali i aerodroma Zagreb u regionu, piše hrvatski Večernji list.
Naime, dok će novonastala Er Srbija (Air Serbia) uz pomoć arapskog kapitala povećavati svoju flotu i broj destinacija, Kroacija Erlajnz će zbog evropskih pravila o zaštiti tržišne konkurencije morati da smanji broj aviona i broj destinacija, zato što je primila >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << državnu pomoć.
Er Srbija bi s novim avionima u svojoj floti trebalo da uvede 14 novih destinacija u red letenja, a među tim novim destinacijama navode se Bejrut, Bukurešt, Kairo, Kijev, Ljubljana, Prag, Varna…
S druge strane, CA će ove zime verovatno prestati da leti iz Dubrovnika u Frankfurt, usled slabe popunjenosti putničkih kabina i prouzrokovanih gubitaka. Zbog istih razloga mogao bi da bude smanjen i broj nedeljnih letova iz Zagreba u Pariz.
Zagreb i Rim povezivaće samo manji avioni – dashovi, a za česte promene u redu letenja u CA kažu da one odražavaju aktuelno stanje hrvatskog i evropskog avio tržišta.
“Promene u redu letenja, pre svega, rezultat su sprovođenja programa restrukturiranja i nužne su kako bi se program proveo u zadatim rokovima i ostvarili postavljeni ciljevi”, navode iz CA, u kojoj na pitanje kako će se ulazak Etihada odraziti na njihovu tržišnu poziciju odgovaraju da ne komentarišu poslovne odluke drugih kompanija.
Izvor: Tanjug
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.