Kriza? Otkaz će dobiti 270 radnika

Izvor: B92, 26.Apr.2019, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kriza? Otkaz će dobiti 270 radnika

Velenje -- Gorenje planira otpustiti 270 zaposlenih, što je malo više od šest posto ukupnog broja zaposlenika.

Reogranizacija tvrtke predviđa novu organizaciju i sistematizaciju radnih mesta, objavili su u četvrtak mediji u Sloveniji.

Ovu informaciju potvrdili su i u mendžmentu slovenačkog proizvođača kućanih aparata, firmu koju je lani preuzela kineska korporacija Hisense, prenosi Poslovni dnevnik.

Procenjuje se da će programom otpuštanja biti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obuhvaćeno 270 radnika matične kompanije, što je "dobrih šest odsto od ukupno 4.212 svih zaposlenih", navodi se u saopštenju Gorenja na internet stranici.

Takođe, navode da će smanjenje najviše zahvatiti srednji menadžmenta i pomoćne službe. Otkaze će deliti tzv. mekim metodama, kao što je penzionisanje i slanje na čekanje, ali će biti i otkazivanja ugovora o radu.

Kako navode mariborski dnevnik "Večer" i portal Siol.net, sindikat je u četvrtak na sastanku s mendžmentom odbacio ponuđeni predlog kriterijuma o tome kako će ubuduće u Gorenju, koji je lani poslovao s gubitkom od 111 milijuna evra, biti prekobrojan, uz napomenu da je spreman na "najradikalnije oblike sindikalne borbe".

Uznemirenost među radnicima, kako se čini, izazivaju i najave šire reorganizacije Gorenja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.