Kraj agonije turista - odobreni čarteri

Izvor: B92, 05.Jun.2015, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj agonije turista - odobreni čarteri

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije odobrio je turskim avioprevoznicima Korendon erlajnz i Bora džet da obavljaju čarter letove sa Srbijom.

Kako se navodi, Direktorat je već ranije odobrio turskoj aviokompaniji Turkiš erlajnsu čarter letove na liniji Antalija-Beograd za celu sezonu leto 2015.

Ističe se da su Korendon erlajnz i Bora džet prve dve aviokompanije koje su dobila odobrenje Direktorata, u skladu sa novim izmenama Zakona o vazdušnom saobraćaju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Precizira se da je Korendon erlajns juče dobio dovolu za čarter liniju Antalija-Beograd, a Bora džet za saobraćaj na liniji Istanbul-Beograd.

Turski avioprevoznik Bora džet biće angažovan za prevoz turskih turista u Beograd, radi obilaska znamenitosti Srbije i biće to, kako se ističe, prva strana aviokompanija koji će organizovano dovoziti strane turiste u Srbiju.

Navodi se da je Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije do sada ukupno izdao odobrenja za šest stranih aviokompanija za obavljenje čarter vazdušnog saobraćaja u Srbiji, u sezoni leto 2015. godine.

Pored tri turske aviokompanije, dozovle za čarter saobraćaj dobili su i grčki Egean erlajnz ituniske kompanije Tunis er i Nouvel er, koji je naknadno otkazao sve odobrene letove na liniji Enfida-Beograd-Enfida.

Grčki Egean erlajnz je dobio odobrenje za čarter letove između Begrada i Herakliona i Beograda i Rodosa, dok je Tunis er dobio odobrenje za čarter između Beograda i Monastira.

Zbog problema aviokompanija sa dozvolama za čarter letove za Tursku i Egipat pojedine turističke agencije u Srbiji morale su da otkažu aranžmane turistima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.