Klijenti Nove Agrobanke od danas u Poštanskoj štedionici

Izvor: Studio B, 28.Okt.2012, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klijenti Nove Agrobanke od danas u Poštanskoj štedionici

Poštanska štedioncica preuzeće sve obaveze i više od 250.000 deponenata Nove Agrobanke, nakon što je Vlada Srbije potvrdila ugovor o prenosu iz jedne u drugu banku više od 400 miliona evra osiguranih i neosiguranih depozita.

Kako je ranije izjavio ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, od sutra će svi deponenti Nove Agrobanke moći da raspolažu svojim ulozima u Poštanskokj štedionici, a u utorak će ta banka otići u stečaj. Skupština Srbije usvojila >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je u petak, 26. oktobra, Zakon o preuzimanju imovine i obaveza problematičnih banaka kojim je utvrđeno da će Nova Agrobanka biti pripojena Poštanskoj štedionici.   

Zakonom o preuzimanju imovine i obaveza određenih banaka radi očuvanja finansijskog sistema Srbije, predviđa se prenos imovine i obaveza problematične banke na drugu finansijski sposobnu i stabilnu banku, što je, kako je vlada obrazložila, jedna od najefikasnijih opcija za stabilizaciju bankarskog sektora i konsolidaciju na domaćem tržištu.   

Trajanje zakona ograničeno je na dve godine, a taj propis odnosiće se samo na banke u kojima država, odnosno pokrajina Vojvodina imaju većinsko, odnosno kontrolno vlasništvo. Dinkić je ranije precizirao da će u Poštansku štedionicu biti preneto 250 miliona evra u gotovini iz Agencije za osiguranje depozita, kao pokriće svih osiguranih depozita, sve obveznice koje je prethodna vlada emitovala u iznosu od 85 miliona evra.   

U Poštansku štedionicu će biti preneto oko 60 ekspozitura Nove Agrobanke ukupne vrednosti oko 10 miliona evra, kao i 65 miliona evra naplativih kredita. Narodna banka Srbije je Agrobanci maja ove godine oduzela dozvolu zbog gubitka od 300 miliona evra. Nakon gašenja Agrobanke zbog velikih gubitaka, Vlada Srbije je osnovala Novu Agrobanku koja je preuzela obaveze i depozite Agrobanke.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radnicima Nove Agrobanke oko 300 evra po godini staža

Izvor: Press, 28.Okt.2012

Poštanska štedionica odlučila je koga će od 800 radnika Nove Agrobanke zadržati, procenjujući gde sve ima ekspoziture u Srbiji, kao i visinu osiguranih depozita građana i privrede, saznaje Press...Zbog preuzimanja Nove Agrobanke bez posla treba da ostane tačno 489 ljudi. Njima je ponuđen socijalni...

Nastavak na Press...

Poslednji dan (Nove) Agrobanke, sledi 500 otkaza

Izvor: Kamatica.com, 29.Okt.2012, 01:00

Vlada Srbije je usvojila zaključak kojim su stvoreni uslovi da se sklopi ugovor između Nove agrobanke i Poštanske štedionice o prenosu imovine i obaveza i saopštila da je ovaj korak bio nužan i praktično jedini moguć i da neće imati dodatne troškove za građane..

Nastavak na Kamatica.com...

Klijenti Nove Agrobanke od danas u Poštanskoj štedionici

Izvor: S media, 29.Okt.2012

Poštanska štedioncica preuzeće danas sve obaveze i više od 250.000 deponenata Nove Agrobanke, nakon što je Vlada Srbije potvrdila ugovor o prenosu iz jedne u drugu banku više od 400 miliona evra osiguranih i neosiguranih depozita...Skupština Srbije usvojila je u petak, 26. oktobra, Zakon o preuzimanju...

Nastavak na S media...

Nova Agrobanka u Poštanskoj štedionici

Izvor: Glas javnosti, 29.Okt.2012

BEOGRAD - Poštanska štedioncica preuzeće danas sve obaveze i više od 250.000 deponenata Nove Agrobanke, nakon što je Vlada Srbije potvrdila ugovor o prenosu iz jedne u drugu banku više od 400 miliona evra osiguranih i neosiguranih depozita...Kako je ranije izjavio ministar finansija i privrede...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.