Izvor: S media, 29.Okt.2012, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klijenti Nove Agrobanke od danas u Poštanskoj štedionici

Poštanska štedioncica preuzeće danas sve obaveze i više od 250.000 deponenata Nove Agrobanke, nakon što je Vlada Srbije potvrdila ugovor o prenosu iz jedne u drugu banku više od 400 miliona evra osiguranih i neosiguranih depozita.

Skupština Srbije usvojila je u petak, 26. oktobra, Zakon o preuzimanju imovine i obaveza problematičnih banaka kojim je utvrdjeno da će Nova Agrobanka biti pripojena Poštanskoj štedionici.

Zakon >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << predvidja prenos imovine i obaveza problematične banke na drugu finansijski sposobnu i stabilnu banku, što je, kako je vlada obrazložila, jedna od najefikasnijih opcija za stabilizaciju bankarskog sektora i konsolidaciju na domaćem tržištu.

Kako je ranije izjavio ministar finansija i privrede Mladjan Dinkić, od danas će svi deponenti Nove Agrobanke moći da raspolažu svojim ulozima u Poštanskoj štedionici.

Trajanje zakona ograničeno je na dve godine, a taj propis odnosiće se samo na banke u kojima država, odnosno pokrajina Vojvodina imaju većinsko, kontrolno vlasništvo.

(Smedia/Beta)

Foto:Beta

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.