Kinezi verovatno grade obilaznicu

Izvor: B92, 22.Avg.2013, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kinezi verovatno grade obilaznicu"

Beograd -- Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić izavio je da se vode pregovori sa kineskim kompanijama o završetku cele obilaznice oko Beograda.

Prema njegovim rečima, najozbiljniji kandidat je firma CRBC (China road and bridge corporation), kao i da bi realizacija tog posla mogla da počne već u septembru.

Mrkonjić je rekao, tokom obilaska radova na izgradnji petlje Batajnica na obilaznici oko Beograda, da se najozbiljniji pregovori vode sa kompanijom CRBC, koja gradi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << most preko Dunava između Zemuna i Borče.

"To je proveren izvođač i oni se kandiduju da uzmu celu deonicu od Straževice do Bubanj potoka sa petljom, i da završe drugu traku obilaznice", rekao je Mrkonjić, koji je ponudio ostavku na funkciju ministra.

On je naveo da završetak obilaznice oko Beograda košta između 300 i 320 miliona evra, dodajući da će pregovori vrlo brzo biti završeni i da ne želi u ovom trenutku da "otvara sve karte" o njihovom toku.

Mrkonjić je najavio da će cela leva traka od Batajnice do Dobanovaca biti završena do leta iduće godine, s ozbzirom da se sada gradi levi most u okviru Batajničke petlje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.