KiM uvela embargo na uvoz iz Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 20.Jul.2011, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KiM uvela embargo na uvoz iz Srbije

Priveremena Vlada samoproklamovane republike Kosova je danas odlučila da na osnovu reciprociteta uspostavi embargo na uvoz robe iz Srbije.

To je odgovor na to što Srbija ne priznaje pečat kosovske carine što onemogućava izvoz sa Kosova u Srbiju, piše u saopštenju Vlade, izdatom u Prištini.

U saopštenju se navodi da je Vlada Kosova "donela odluku o primeni recpročnih mera, kao odgovor na blokadu izvoza sa Kosova, od strane Srbije". Odluka o zavođenju embarga >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je, piše dalje, posledica "neuspeha u postizanju sporazuma o priznavanju carinskih pečata Kosova i o slobodnoj trgovini".

Do toga je došlo jučerasnjim odlaganjem šeste runde pregovora Prištine i Beograda, koji se vode u Briselu uz posredovanje Evropske unije. Mere recirpociteta su stavljene na snagu i prema Bosni i Hercegovini, a carisnka taksa za uvoz robe iz te zemlje na Kosovo iznosiće od sada 10 odsto, kaže se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.