Kaznama nije kraj, nemački div opet plaća

Izvor: B92, 14.Jun.2018, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kaznama nije kraj, nemački div opet plaća

Berlin -- Kompanija za proizvodnju automobila Folksvagen saopštila je da je nemački sud naložio da plate kaznu od milijardu evra.

Kazna je izrečena zbog skandala sa softverom koji kontroliše emisiju gasova kod dizel automobila.

Kompanija je navela da će prihvatiti kaznu koju je na osnovu tužbe odredio sud u nemačkom gradu Braunšvajgu, prenosi AP.

Zaključeno je da Folksvagen nije propisno nadzirao aktivnosti svog sektora za razvoj, što je rezultiralo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << time da je širom sveta prodano 10,7 miliona dizel vozila sa ilegalnim softverom koji kontroliše emisiju gasova.

Ovaj skandal, koji je obelodanjen u SAD 2015, već je koštao poznatu nemačku kompaniju ogromne svote novca zbog kazni koje su odredile američke vlasti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.