Kalanović: Rebalansom 37 odsto manje sredstva za NIP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalanović: Rebalansom 37 odsto manje sredstva za NIP

BEOGRAD - Ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović izjavila je danas da su predlogom rebalansa budžeta, koji je Vlada Srbije danas usvojila, za 37 odsto smanjena sredstva za finansiranje projekata iz NIP-a, a da su za 28 odsto smanjeni troškovi za funkcionisanje njenog ministarstva.

Ministarka je novinarima u parlamentu rekla da će i pored smanjenja sredstava u NIP-u za razvoj 40 najugroženijih opština u Srbiji biti uloženo dve milijarde dinara, kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i prvobitno bilo planirano, ističući da zbog smanjenja sredstava projekat izgradnje Koridora 10 neće biti ugrožen.

Ona je objasnila da će za taj projekat biti potrošeno onoliko sredstava koliko je predviđeno akcionim planom koji je vlada usvojila, ali da izvori tih sredstava mogu da budu delimično izmenjeni.

Prema njenim rečima, u cilju uštede pojedina ministarstva, poput ministarstva odbrane i nauke i tehnološkog razvoja odlučila su da zamrznu projekte iz NIP-a, tako da ove godine oni neće biti realizovati.

Kalanovićeva je rekla da je njeno ministarstvo predlogom rebalansa budžeta prošlo kao i ostala ministarstva - sa značajnim smanjenjem sredstava za funkcionisanje.

"Za 28 odsto su smanjeni troškovi za funkcionisanje ministarstva, a što se projekata iz NIP-a tiče za 2009. godinu imamo 12,9 milijardi dinara, odnosno 37 odsto je manji NIP nego što je bio predviđen", rekla je Kalanović.

Ona je podsetila da je budžetom za ovu godinu za NIP bilo predviđeno 20,5 milijardi dinara, dodajući da je zbog ekonomske krize i većih rashoda u budžetu bilo realno za očekivati da će i NIP podneti svoj deo tereta u rebalansu budžeta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.