Kako da se izborite za povišicu

Izvor: S media, 28.Feb.2012, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da se izborite za povišicu

Nije dobro sedeti u uglu i raditi svoj posao u tišini. Amerikanci su izračunali da žene koje propuštaju neprekidno da pregovaraju o svojoj plati mogu da zarade i do milion dolara manje od onih koje su upornije u pregovaranju. Problem je u tome što žene nasuprot muškarcima, jednostavno ne pitaju, piše Tportal.

Radoholizam je bolest

Prednosti i mane rada od kuće

Preko stranke lako do posla

Najpre istražite gde ste na >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << platnoj lestvici svoje kompanije. Veće korporacije čak i objavljuju platne razrede po kojima vrednuju rad. Ako to kod vas nije slučaj, pitajte pretpostavljenog kako je rangirana vaša pozicija, ima li mogućnosti napredovanja i šta morate da učinite da biste dobili povišicu.

Pogledajte se u ogledalo

Da biste dobili višu platu, nije dovoljno samo pregovarati – argumente treba ponuditi i radom. Budite pošteni prema sami sebi. Pitajte saradnike kojima verujete da ocene vaše prednosti i mane. I budite otvoreni za svaku vrstu odgovora.

Pitajte

Razmislite i odredite cilj – koliku povišicu želite. Takođe, razmislite o alternativi: ako ne možete dobiti veću platu, šta možete da tražite kao kompenzaciju. Dodatno školovanje, fleksibilno radno vreme, službeni auto?

Odaberite prikladno vreme da pristupite šefu, pre nego što počne da se radi revizija plata ili nakon što postignete neki vredan poslovni rezultat. I na kraju, ako je vaš zahtev odbijen, nemojte posustajati. Analizirajte zašto i nakon nekog vremena pokušajte ponovo.

*Pročitajte savete za mudre radnike, kako da preživite na lošem poslu i koje su to radne navike koje donose uspeh.

foto:Guliver/Thinkstock

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Kako da se izborite za povišicu

Izvor: Economy.rs, 28.Feb.2012

Nije dobro sedeti u uglu i raditi svoj posao u tišini. Amerikanci su izračunali da žene koje propuštaju neprekidno da pregovaraju o svojoj plati mogu da zarade i do milion dolara manje od onih koje su upornije u pregovaranju.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.