Kabinsko osoblje Lufthanse u nedjelju u štrajku

Izvor: SEEbiz.eu, 15.Okt.2019, 08:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kabinsko osoblje Lufthanse u nedjelju u štrajku

BERLIN – Sindikat letačkog osoblja njemačke Lufthanse UFO pozvao je danas svoje članove na održavanje petosatnog štrajka u nedjelju, 20. listopada.

Poziv na štrajk je uslijedio zbog eskalacije spora oko plaća u toj avio-kompaniji, prenosi agencija Reuters.

„Pozivamo cjelokupno kabinsko osoblje da se ne pojavi na poslu" između šest i jedanaest sati ujutro u dva najprometnija zrakoplovna čvorišta – u Frankfurtu i Munchenu, izjavio je predsjedavajući >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << UFO Daniel Flor u video poruci zaposlenima.

Rukovodstvo Lufthanse je planirani štrajk nazvalo nezakonitim i poručilo da će pokušati osigurati realizaciju kompletnog reda letenja.

Najveća njemačka avio-kompanija, koja je ranije ove godine izdala upozorenje vezano za svoj profit, smanjuje troškove kako bi se izborila s jakom cjenovnom konkurencijom i visokim cijenama goriva u avio-sektoru, u kojem je došlo do propadanja niza manjih avio-kompanija.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.