Izabrani novi viceguverneri NBS

Izvor: Beta, 25.Sep.2018, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabrani novi viceguverneri NBS

Skupština Srbije izabrala je danas za nove viceguvernere Narodne banke Srbije (NBS) Draganu Stanić i Anu Ivković.Pošto mandati viceguvernera Dijane Dragutinović i Veselina Pješčića ističu danas NBS je predložila Skupštini Srbije da na njihovo mesto budu imenovani Dragana Stanić, na period od četiri godine i Ana Ivković, na tri godine.Dragana Stanić je obavljala funkciju generalnog direktora sektora za platni sistem u NBS, dok je Ana Ivković bila generalni direktor direktorata za ekonomska istraživanja i statistiku u NBS.Kako se navodi u predlogu odluke, koji je NBS dostavila Skupštini, predloženi kandidati ispunjavaju zakonom propisane uslove za izbor na funkciju viceguvernera i u svom dosadašenjem radu istakle su se kao stručnjaci u oblasti ekonomije, finansija i bankarstva. Skupština Srbije je danas usvojila i više medjudržavnih sporazuma, medju kojima je i zakon o potvrdjivanju Dodatnog protokola 5, čiji je cilj pojednostavljenje postupaka carinske i granične kontrole, i unapredjivanje trgovine u regionu, a stupa na snagu od 1. jula 2019. godine.Potvrdjen je i Sporazum izmedju Vlade Srbije i Francuske o razmeni i uzajamnoj zaštiti tajnih podataka i Predlog zakona o potvrdjivanju Sporazuma o saradnji u oblasti turizma izmedju Vlade Srbije i Saveta ministara Albanije.Usvojen je i zakon o potvrdjivanju sporazuma izmedju Vlade Srbije i Vlade ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izabrani novi viceguverneri NBS, bivšoj ministarki finansija nije produžen mandat

Izvor: Blic, 25.Sep.2018

Skupština Srbije je po hitnom postupku izabrala danas nove viceguvernere Narodne banke Srbije (NBS) Draganu Stanić i Anu Ivković, čime je i prestao mandat Diani Dragutinović i Veselinu Pješčiću.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.