Novi viceguverneri NBS, bivšoj ministarki istekao mandat

Izvor: B92, 25.Sep.2018, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi viceguverneri NBS, bivšoj ministarki istekao mandat

Beograd -- Skupština Srbije izabrala je danas za nove viceguvernere Narodne banke Srbije (NBS) Draganu Stanić i Anu Ivković.

Pošto mandati viceguvernera Dijane Dragutinović i Veselina Pješčića ističu danas, NBS je predložila Skupštini Srbije da na njihovo mesto budu imenovani Dragana Stanić, na period od četiri godine i Ana Ivković, na tri godine.

Dragana Stanić je obavljala funkciju generalnog direktora sektora za platni sistem u NBS, dok je Ana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ivković bila generalni direktor direktorata za ekonomska istraživanja i statistiku u NBS.

Kako se navodi u predlogu odluke, koji je NBS dostavila Skupštini, predloženi kandidati isopunjavaju zakonom propisane uslove za izbor na funkciju viceguvernera i u svom dosadašenjem radu istakle su se kao stručnjaci u oblasti ekonomije, finansija i bankarstva.

Skupština Srbije je danas usvojila i više međudržavnih sporazuma, među kojima je i zakon o potvrđivanju Dodatnog protokola 5, čiji je cilj pojednostavljenje postupaka carinske i granične kontrole, i unapređivanje trgovine u regionu, a stupa na snagu od 1. jula 2019. godine.

Potvrđen je i Sporazum između Vlade Srbije i Francuske o razmeni i uzajamnoj zaštiti tajnih podataka i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o saradnji u oblasti turizma između Vlade Srbije i Saveta ministara Albanije.

Usvojen je i zakon o potvrđivanju sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Kirgiske republike o međusobnom ukidanju viza za nosioce običnih pasoša, kao i zakon o potvrđivanju sporazma Srbije i Turske o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.