Imamo dovoljno šećera

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 08.Feb.2011, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imamo dovoljno šećera

BEOGRAD - Olga Ćuroviće, direktorka Poslovne zajednice za industrijsko bilje, izjavila je da je situacija na domaćem tržištu šećera u ovom trenutku stabilna i za sada ne postoji bojazan od nestašice te važne životne namirnice.

U kampanji 2010, koja je trajala i u januaru ove godine, u Srbiji je ostvarena rekordna proizvodnja šećera od blizu 500.000 tona, naglasila je Čurovićeva, napominjući da su domaće potrebe od 180.000 do 200.000 tona.

"Imamo proizvedenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << 492.000 tona šećera, a naša izvozna kvota je blizu 180.000 tona", navela je Čurovićeva.

Upitana da prokomentariše neke navode da su pojedini prerađivači i proizvođači slatkiša, bezalkoholnih pića i voćnih sokova na bazi šećera unapred kupili velike količine šećera za svoje potrebe, Čurovićeva je kazala da joj to nije poznato, jer je to stvar pojedinačne poslovne politike.

Prema njenim rečima, moguće je da je "neko kupio određenu količinu (šećera), jer cena šećera, kao i cena svih prehrambenih proizvoda u svetu skače, ili da je neko zadržao određenu količinu da bi bolje prošao".

Čurovićeva je kazala da može da se desi i da su trgovački lanci to učinili kako bi bolje zaradili, ponovo ističući da je to "deo poslovne politike, da li će neko ko je zarobio novac u neku robu, držati tu robu ili je prodavati da obrne kapital".

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.