I narednih meseci inflacija preko gornje granice

Izvor: Beta, 19.Okt.2010, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I narednih meseci inflacija preko gornje granice

BEOGRAD, 19. oktobra 2010. (Beta) - Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Dejan Šoškić izjavio je u utorak da će inflacija u Srbiji u oktobru biti iznad utvrdjene gornje granice od osam odsto, što se može očekivati i narednih meseci zbog poskupljenja hrane.

"Najveći uticaj na rast inflacije imale su cene preradjene hrane", rekao je Sšoškić na konferenciji za novinare, ističući da je uticaj tih cena na ukupan rast potrošačkih cena 34 odsto.

Očekivanja centralne banke su, prema rečima guvernera, da će se inflacija u drugoj polovini 2011. godine približiti utvrdjenom cilju za iduću godinu od 4,5 odsto, sa odstupanjem od plus ili minus 1,5 odsto.

Procena NBS je da će vraćanju inflacije u predvidjene okvire doprineti, pored monetarne, i planirana restriktivna fiskalna politika, kao i stabilizacija cena hrane, pod uslovom da ponuda poljoprivrednih proizvoda u 2011. godini bude redovna, odnosno povoljnija od ovogodišnje.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Terzić: "Razmišljamo o igri"

Izvor: B92, 19.Okt.2010

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić izjavio je da želi da ekipa odigra što bolje na Svetskom prvenstvu u Japanu...Reprezentacija Srbije u četvrtak putuje u Kinu gde će se pripremati za Svetsko prvenstvo do 27. oktobra..."Naša očekivanja su ista kao i prošli put, mada...

Nastavak na B92...

Šoškić: Najveći uticaj na rast inflacije imale su cene hrane

Izvor: Beta Video, 19.Okt.2010

BEOGRAD - Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić: Najveći uticaj na rast inflacije imale su cene hrane (CH 1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Šoškić: Skupa hrana, veća inflacija

Izvor: B92, 19.Okt.2010

Beograd -- Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Dejan Šoškić kaže da će inflacija u oktobru biti iznad utvrđene gornje granice od osam odsto. U septembru 7,7 odsto..."Najveći uticaj na rast inflacije imalo je povećanja cena prerađene hrane", rekao je Šoškić, ističući da je uticaj tih cena...

Nastavak na B92...

Šoškić: Inflacija iznad gornje granice

Izvor: Blic, 20.Okt.2010, 01:10

Inflacija u Srbiji ovog meseca biće iznad utvrđene gornje granice od osam odsto, što se može očekivati i narednih meseci zbog poskupljenja hrane, rekao je juče Dejan Šoškić, guverner Narodne banke Srbije...Najveći uticaj na rast inflacije imale su cene prerađene hrane. Očekivanja centralne...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.