Grad zadužen 472 miliona evra

Izvor: B92, 14.Dec.2012, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad zadužen 472 miliona evra

Beograd -- Gradonačelnik Beograda Dragan Đilaskaže da je grad trenutno zadužen za nešto više od 472 miliona evra.

To je pet puta manje nego što se država zadužila u poslednja tri meseca.

"Opterećenost budžeta kreditnim ratama je samo sedam do deset odsto", rekao je Đilas na sednici skupštine grada na kojoj se razmatra budžet.

On je kazao da očekuje da će i onima koji budu došli posle sadašnje vlasti biti još lakše da vraćaju te iznose >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer će, kako je naveo, ukupan budžet biti veći.

Đilas je rekao da su se prilikom projektovanja budžeta trudili da se opštinama ne smanjuje budžet i izrazio nadu da će im sledeće godine biti obezbedjena veća sredstva.

Đilas je izrazio nada da će zajedničkim radom vlasti i opoziciju situacija u Gradskom saobraćajnom preduzeću biti bolja. On je rekao i da je izgradnja naselja Stepa Stepanović na Voždovcu republički projekat u koji će grad uskočiti ako bude potrebe.

"To su ogromna sredstva i moramo da vidimo kako ćemo to zajedno da rešimo jer ne možemo da ostavimo te ljude bez stvari koje su im neophodne za život", rekao je Đilas.

Govoreći o Parking servisu rekao je da to preduzeće nema finansijske probleme i dodao da svi treba da donesu odluku da li grad treba da bude vlasnik podzemnih garaža.

Odbornik Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović rekao je da nisu tačni ni mogući navodi Đilasa da je grad zadužen oko 470 miliona evra već da su zaduženja mnogo veća.

"Mi smo 2011. godine od Sekretarijata za finansije dobili podatak da je Beograd zadužen sa 800 miliona evra i niste sigurno uspeli da vratite 400 miliona za godinu dana, jer ste se zadužili za još dva ili tri kredita", rekao je Mladenović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đilas: Grad zadužen oko 470 miliona evra (VIDEO)

Izvor: S media, 14.Dec.2012

Gradonačelnik Beograda Dragan Djilas izjavio je da je grad trenutno zadužen za nešto više od 472 miliona evra, što je pet puta manje nego što se država zadužila u poslednja tri meseca..."Opterećenost budžeta kreditnim ratama je samo sedam do deset odsto", rekao je Djilas na sednici skupštine...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.