Goša: Para nema, štrajk se nastavlja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2017, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goša: Para nema, štrajk se nastavlja

Predsednik Štrajkačkog odbora fabrike šinskih vozila "Goša" Milan Vujičić rekao je FoNetu da će radnici, pošto im do danas nije uplaćen obećani novac, nastaviti štrajk. Iz Ministarstva privrede saopštavaju da su se pojavile "nove otežavajuće okolnosti", da su predstavnici ministarstva ponudili pomoć i predložili rešenje, i da se čeka odgovor zaposlenih.

Štrajkački odbor saopštio je ranije da je na današnjem zboru radnika podržana odluka da fabrika u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ponedeljak počne da radi, pod uslovom da im se isplati 30.000 dinara po radniku u toku dana.

Dogovor je bio da nam do danas isplate po 30.000 dinara, a naredne sedmice još toliko. Međutim, danas čujemo da nema ništa od obećanog novca pa se štrajk nastavlja, rekao je Vujičić.

Taj novac, kako je ranije dogovoreno, treba da im uplati Agencija za osiguranje i finansiranje izvoza Srbije, na osnovu ugovorenog posla "Goše" o prodaji postolja i vagona iranskim železnicama.

Mi smo danas zvali sve nadležne da pitamo zašto novac nije uplaćen, ali niko ništa ne odgovara konkretno. Svi prebacuju loptu jedni na druge zbog čega nastavljamo štrajk, rekao je Vujičić.

Radnici "Goše" stupili su u štrajk 28. marta tražeći isplatu zaostalih zarada, koje po radniku iznose preko 600.000 dinara, povezivanje radnog staža i overu zdravstvenih knjižica.

Ta potraživanja datiraju iz vremena kada je vlasnik "Goše" bila slovačka firma ŽOS Trnava koja je fabriku u Smederevskoj Palanci prodala kiparskoj firmi "Linsnart" u aprilu ove godine.

Ministarstvo privrede: Nove otežavajuće okolnosti, ministarstvo ponudilo pomoć i predložilo rešenje, čeka se odgovor zaposlenih

U Ministarstvu privrede danas je održan još jedan u nizu sastanaka sa direktorom Fabrike šinskih vozila "Goša" iz Smederevske Palanke, kojem su prisustvovali predstavnici ministarstva i Agencije za finansiranje i osiguranje izvoza (AOFI).

Na sastanku je ponovo potvrđen stav Ministarstva i ministra Gorana Kneževića da je država spremna da uradi sve kako bi pomogla da zaposleni počnu da rade, saopštilo je ministarstvo.

U poslednja 72 sata, kažu, pojavile su se i nove otežavajuće okolnosti, a predstavnici Ministarstva su, uzimajući u obzir te okolnosti, ponudili pomoć i predložili rešenje.

Predloženi model, ističu u ministarstvu, je u skladu sa zakonom i prihvatljiv za sve zainteresovane strane.

Ministarstvo privrede, navodi se u saopštenju, smatra da je sudbina ove fabrike sada isključivo u rukama radnika i rukovodstva "Goše", i da se čeka njihov zvaničan odgovor.

Ministarstvo privrede, napominju u saopštenju, još jednom je pokazalo da je uvek spremno da pomogne i da učini sve kako bi se "Goša" uvela u redovne poslove.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radnici ''Goše'': Čekamo danas uplatu - početak rada u ponedeljak

Izvor: Večernje novosti, 01.Sep.2017

Štrajkački odbor "Goše" je posle jutrošnjeg zbora radnika u krugu fabrike u Smederevskoj Palanci saopštio da se na osnovu obećanja datih 28. avgusta očekuje isplata 30.000 dinara po radniku SMEDEREVSKA PALANKA - Štrajkački odbor "Goše" je posle jutrošnjeg zbora radnika...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.