Gasprom: Završeno 80 odsto Turskog toka

Izvor: N1 televizija, 30.Avg.2018, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gasprom: Završeno 80 odsto Turskog toka

Generalni direktor ruske kompanije Gasprom Aleksej Miler rekao je da je već završeno oko 80 odsto Turskog toka, gasovoda kojim će se ruski gas do Turske dopremati dnom Crnog mora.

"Realizacija velikih Gaspromovih projekata za izvoz u Evropu se nastavlja (...) Tu je izgradnja gasovoda Turski tok: 1.500 kilometara cevi, oko 80 odsto ukupne dužine", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je Miler.

Prema njegovim rečima, Gasprom je u prvih osam meseci 2018. u EU i Tursku izvezao 133,3 milijarde kubnih metara gasa, što je "povećanje od 5,6 odsto ili sedam milijardi kubnih metara u odnosu na isti period prošle godine".

Ruski gigant neprestano objavljuje nove rekorde u izvozu. Prošle godine je izvezeno rekordnih 194,4 milijardi kubnih metara, a ove godine se u Gaspromu nadaju da će izvoz premašiti 200 milijardi kubnih metara gasa.

Projekat za Turski tok je objavljen u decembru 2014, posle napuštanja projekta Južnog toka, gasovoda za snabdevanje jugoistočne i južne Evrope koji bi zaobilazio Ukrajinu. Razlog za obustavu tog projekta je bila blokada Evropske komisije.

Turski tok je trebalo da proradi u decembru 2016. ali je u oktobru 2015. projekat obustavljen zbog višemesečne diplomatske krize u odnosima Moskve i Ankare.

Projekat je nastavljen u septembru 2016. godine.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusi izneli zapanjujuće podatke: Gotovo 80 odsto

Izvor: B92, 30.Avg.2018

Moskva -- Gasprom je već izgradio 80 odsto od ukupne dužine gasovoda "Turski tok", izjavio je izvršni direktor tog ruskog holdinga Aleksej Miler..."Izgradnja gasovoda 'Turski tok' je u toku, a 1.500 km cevi ili oko 80 posto od ukupne dužine gasovoda je položeno za oba kraka", rekao je Miler, a prenosi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.