FAS menja ime u Fijat Krajsler automobili

Izvor: Mondo, 19.Mar.2015, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FAS menja ime u Fijat Krajsler automobili

Kompanija Fijat automobili Srbija (FAS) najavila je da će se ubuduće zvati FCA Srbija Kragujevac, u skladu sa prošlogodišnjim uspešno okončanim spajanjem kompanija FGA i Krajsler.

Foto: FAS

Generalna direktorka FCA Srbija Silvija Verneti rekla je da je ta kompanija najveći izvoznik i investitor, koji od dolaska u Srbiju odgovorno posluje i predstavlja pouzdanog partnera.

Kompanija FAS osnovana je 2008. godine kao partnerski projekat italijanske >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kompanije Fijat grupa automobili (FGA) sa Vladom Srbije, pri čemu Fijat poseduje 67, a Srbija 33 odsto vlasništva.

Globalnim spajanjem Fijata i Krajslera, grupa je dobila ime Fijat Krajsler automobili (FCA), pa je i kompanija u Kragujevcu promenila naziv u FCA Srbija Kragujevac.

Nova fabrika FCA Srbija u Kragujevcu svečano je otvorena u aprilu 2012. godine i danas je to jedan od najmodernijih proizvodnih pogona u okviru FCA grupe širom sveta.

U kragujevačku fabriku do sada je investirano više 1,3 milijarde evra, od čega 850 miliona evra u nabavku najsavremenije opreme.

Promena imena je najavljena u italijanskoj ambasadi u Beogradu, povodom svečanog predstavljanja novog modela 500X, koji predstavlja novi kompaktni "krosover" iz porodice 500.

Proizodi se u dve verzije. Prvu karakterišu prepoznatljivi, elegantni stilski detalji, a predviđena je za mlade, dinamične i gradske kupce.

Druga verzija ima izrazito terenski izgled i opremu i idealno je rešenje za ljubitelje odmora i aktivnosti na

otvorenom, rekao je Komercijalni direktor kompanije FCA Srbija Umberto Janućeli.

Model 500X biće zvanično predstavljen na 52. Međunarodnom salonu automobila u Beogradu, koji će biti održan od 20. do 29. marta.
Pogledaj vesti o: Chrysler,   Kragujevac

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.