Ekonomija Grčke ponovo tone

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Nov.2015, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekonomija Grčke ponovo tone

Bruto domaći proizvod (BDP) Grčke je u trećem tromesečju pao za 0,5 odsto u odnosu na prethodni kvartal, dok je na godišnjem nivou pao za 0,4 odsto, saopštila je danas grčka državna agencija za statistiku Elstat.

Ova agencija je, takođe, revidirala naniže podatke o BDP-u za drugi kvartal, na rast od 0,4 odsto umesto prvobitno objavljenog rasta od 0,9 odsto, prenosi Frans pres.

Najnoviji podaci nisu iznenađenje, ocenjuje britanski list Gardijan, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << podsećajući na neizvesnost koja je u Grčkoj vladala letos, kao i na uvođenje kontrola kapitala i zatvaranje banaka.

Ovakve vesti dolaze u trenutku kada vlada u Atini nastoji da dogovori novu seriju reformi sa međunarodnim kreditorima radi odmrzavanja isplate sredstava iz međunarodnog paketa pomoći dogovorenog u julu, navodi Frans pres.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka još pada, ne nazire se kraj

Izvor: B92, 13.Nov.2015

BDP Grčke je u trećem tromesečju pao za 0,5 odsto u odnosu na prethodni kvartal, dok je na godišnjem nivou pao za 0,4 odsto, pokazuje zvanična statistika...Državna agencija za statistiku Elstat je, takođe, revidirala naniže podatke o BDP-u za drugi kvartal, na rast od 0,4 odsto umesto prvobitno...

Nastavak na B92...

Nešto je trulo u državi Finskoj

Izvor: B92, 14.Nov.2015, 11:17

Bruto domaći proizvod (BDP) Finske je u trećem kvartalu 2015. godine pao 0,6 odsto u odnosu na prethodno tromesečje...To nagoveštava opasnost da ove godina može da postane četvrta zaredom sa zabeleženim ekonomskim padom za tu zemlju...Privreda Finske se u posmatranom tromesečju smanjila u odnosu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.