EBRD ulaže 500 miliona evra u Srbiju u 2010.

Izvor: Beta, 15.Maj.2010, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EBRD ulaže 500 miliona evra u Srbiju u 2010.

ZAGREB, 15. maja 2010. (Beta) - Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) planira da u Srbiju u ovoj godini uloži oko 500 miliona evra, izjavila je direktorka EBRD za Srbiju Hildegard Gacek.

Ona je na predstavljanju Srbije na Godišnjoj skupštini EBRD-a kazala da su planirana ulaganja u infrastrukturu, energetiku, energetsku efikasnost, poljoprivredu i kompanije u Srbiji.

Od početka godine EBRD je u Srbiji potpisao ugovore o kreditima vredne 200 miliona evra, kazala je Gacekova i istakla da je plan da se do kraja godine premaši rekordno finansiranje iz 2009. godine od 425 miliona evra.

Direktorka EBRD-a za Srbiju je navela da se pregovara o ulaganju 80 miliona evra u poboljšanje energetske efikasnosti malih i srednjih preduzeća, kreditu od 100 miliona evra za železnicu, kao i kreditima za kompanije u iznosu od 50 do 100 miliona evra.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EBRD u 2010. ulaže 500 miliona evra u Srbiju

Izvor: EMportal, 15.Maj.2010

Evropska banka za obnovu i razvoj planira da u Srbiju ove godine uloži oko 500 miliona evra, izjavila direktorka EBRD-a za Srbiju Hildegard Gacek. Ona je na predstavljanju Srbije na Godišnjoj skupštini EBRD-a u Zagrebu kazala da su planirana ulaganja u infrastrukturu, energetiku, energetsku efikasnost,...

Nastavak na EMportal...

U Srbiju stiže 500 miliona evra mekih kredita

Izvor: Mondo, 15.Maj.2010

Polja ulaganja EBRD su železnička i putna infrastruktura, energetika, energetska efikasnost, poljoprivreda i kompanije u Srbiji.

Nastavak na Mondo...

EBRD ulaže 500 miliona evra u Srbiju

Izvor: RTS, 15.Maj.2010

Evropska banka za obnovu i razvoj planira da ove godine u Srbiju uloži oko 500 miliona evra, izjavila u Zagrebu direktorka EBRD za Srbiju Hildegard Gacek. EBRD smanjila procenu rasta BDP-a Srbije u tekućoj godini na 2,1 odsto, rečeno na Godišnjoj skupštini u Zagrebu...Direktorka EBRD za Srbiju Hildegard...

Nastavak na RTS...

EBRD finansira projekte u Turskoj i Rusiji

Izvor: Capital.ba, 15.Maj.2010

ZAGREB, Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) pokrenula je program finansiranja projekata energetske efikasnosti u Turskoj, vrijedan do 200 miliona dolara, a EBRD je danas u sklopu Godišnje skupštine u Zagrebu potpisao i sporazum o 40 miliona dolara vrijednom finansiranju s vodećom ruskom agrobiznis...

Nastavak na Capital.ba...

EBRD ulaže 500 miliona EUR u Srbiju

Izvor: B92, 15.Maj.2010

Zagreb -- Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) planira da u Srbiju u ovoj godini uloži oko 500 miliona evra, kaže direktorka EBRD za Srbiju Hildegard Gacek...Ona je kazala da su planirana ulaganja u infrastrukturu, energetiku, energetsku efikasnost, poljoprivredu i kompanije u Srbiji...Od početka...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.