Država vlasnik železare u Smederevu

Izvor: Politika, 31.Jan.2012, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država vlasnik železare u Smederevu

BEOGRAD – Premijer Srbije Mirko Cvetković potpisao je danas sa predstavnicima američke kompanije „Ju es stil” ugovor o otkupu Železare Smederevo, kojim je Vlada Srbije postala vlasnik te kompanije.

U ime „Ju es stila”, ugovor je potpisao potpredsednik kompanije za evropsko poslovanje Dejvid Lintur.

Cvetković je posle potpisivanja ugovora istakao da Vlada nema nameru da bude vlasnik i upravljač Železare Smederevo, već će u narednom periodu učiniti sve da nađe >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << strateškog partnera i obezbedi budućnost za tu fabriku.

„Vlada će učiniti maksimalne napore da održi proizvodnju, nađe strateškog partnera i načina da nakon krize, fabrika počne da posluje sa profitom, rekao je premijer.

Cvetković je naglasio da se na primeru Železare Smederevo, u punoj meri pokazalo, koliko je svetska ekonomska kriza jaka i koliko utiče na Srbiju.

On je ukazao i da je Vlada zaključila i da je opcija preuzimanja Železare manje loša od zatvaranje te fabrike i dodao da ta mera ima socijalni karakter, jer čuva radna mesta i brine o ekonomiji države.

Tanjug

objavljeno: 31.01.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potpisan ugovor o otkupu Železare Smederevo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2012

BEOGRAD -..Premijer Srbije Mirko Cvetković potpisao je danas sa predstavnicima američke kompanije "Ju- Es stil" ugovor o otkupu Železare Smederevo, kojim je Vlada Srbije postala vlasnik te kompanije...U ime "Ju- Es stila", ugovor je potpisao potpredsednik kompanije za evropsko poslovanje Dejvid Lintur...Cvetković...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Država preuzela železaru

Izvor: RTS, 31.Jan.2012

Vlada Srbije potpisala ugovor sa američkom kompanijom "Ju-Es Stil" o preuzimanju smederevske železare za jedan dolar. Država će u narednom periodu učiniti sve da nađe strateškog partnera i obezbedi budućnost za tu fabriku, kaže premijer Cvetković. ..Premijer Mirko Cvetković potpisao je sa...

Nastavak na RTS...

Potpisan ugovor o otkupu Železare Smederevo

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jan.2012

BEOGRAD - Premijer Srbije Mirko Cvetković potpisao je danas sa predstavnicima američke kompanije "US Steel" ugovor o otkupu Železare Smederevo, kojim je Vlada Srbije postala vlasnik te kompanjie.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Srbija otkupila smederevsku Železaru

Izvor: Economy.rs, 31.Jan.2012

Premijer Mirko Cvetković potpisao je sa predstavnicima američke kompanije U.S. Steel ugovor o otkupu smederevske železare, kojim je Vlada Srbije postala vlasnik te kompanije.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.