Dragutinović: Program sa MMF-om mora se nastaviti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Sep.2009, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragutinović: Program sa MMF-om mora se nastaviti

BEOGRAD - Program Srbije sa MMF-om nema alternativu i mora biti nastavljen, ne samo zbog kredita i drugih međunarodnih finansijskih institucija, već i zbog komercijalnih kredita i stanja na finansijskom i deviznom tržištu, izjavila je danas ministarka finansija Diana Dragutinović.

Ona je na predstavljanju studije "Model ravnoteže mora da se menja", grupe autora sa Ekonomskog instituta, istakla da, imajući u vidu strukturu budžeta, Srbija ne može da ima "mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << niske poreske stope", kao i da poreski sistem treba menjati i učiniti ga pravičnim.

Ministarka finansija je podsetila da je MMF insistirao da budžetski deficit Srbije u narednoj godini bude tri odsto bruto domaćeg proizvoda, ali da je vlada na poziciji da deficit može da bude i veći, posebno imajući u vidu aranžmane te institucije sa drugim zemljama.

Dragutinovićeva je napomenula da je Mađarskoj, prilikom sklapanja aranžmana sa MMF-om za narednu godinu, odobren budžetski deficit od skoro četiri odsto a, prema njenim rečima, finansije Srbije su u mnogo boljem stanju nego u Mađarskoj.

Postizanje ravnoteže je najbolje za stabilizaciju i rast, ali kada je privreda u recesiji pitanje je kada bi država trebalo da se povuče, istakla je ministarka povodom stava Vlade da borba sa krizom zahteva veći deficit.

Dragutinovićeva je navela i da će budžetski deficit u ovoj godini najverovatnije biti 4,5 odsto BDP-a.

Vlada Srbije postigla je krajem avgusta dogovor sa MMF-om o budžetu za 2009. godinu, koji podrazumeva deficit od 4,5 odsto bruto domaćeg proizvoda, a pregovore o budžetu za narednu godinu nastaviće krajem oktobra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dragutinović: Program sa MMF-om nema alternativu

Izvor: Blic, 15.Sep.2009

Program Srbije sa MMF-om nema alternativu i mora biti nastavljen, ne samo zbog kredita i drugih međunarodnih finansijskih institucija, već i zbog komercijalnih kredita i stanja na finansijskom i deviznom tržištu, izjavila je danas ministarka finansija Diana Dragutinović.....Ona je na predstavljanju...

Nastavak na Blic...

Dragutinović: MMF nema alternativu

Izvor: B92, 15.Sep.2009

Beograd -- Program Srbije sa MMF-om nema alternativu i mora biti nastavljen, kaže ministarka finansija Diana Dragutinović...Ona objašnjava da je to slučaj ne samo zbog kredita i drugih međunarodnih finansijskih institucija, već i zbog komercijalnih kredita i stanja na finansijskom i deviznom tržištu....

Nastavak na B92...

Dragutinovićeva:MMF bez alternative

Izvor: B92, 15.Sep.2009

Beograd -- Program sa MMF-om nema alternativu i mora se nastaviti, zbog kredita i stanja na finansijskom i deviznom tržištu, kaže ministarka finansija Diana Dragutinović... Ona je na predstavljanju studije "Model ravnoteže mora da se menja", grupe autora sa Ekonomskog instituta, istakla da, imajući...

Nastavak na B92...

Ministarka: MMF nema alternativu

Izvor: B92, 16.Sep.2009, 13:15

Beograd -- Program Srbije sa MMF-om nema alternativu, kaže ministarka finansija Diana Dragutinović i ocenjuje da Srbija ne može da ima mnogo niske poreske stope...Program Srbije sa Međunarodnim monetarnim fondom nema alternativu i mora biti nastavljen, ne samo zbog kredita i drugih međunarodnih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.