Dinkiću predstavljen novi model Fijata

Izvor: S media, 10.Okt.2010, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkiću predstavljen novi model Fijata

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mladjan Dinkić posetio je danas dizajn centar Fijata u Torinu, gde mu je premijerno predstavljen novi model automobila koji će se proizvoditi u Kragujevcu, i to u dve verzije - sa pet i sedam sedišta.

"Danas smo imali prvi put priliku da vidimo novi model Fijatovog automobila koji će se u Srbiji proizvoditi za čitav svet i mogu da kažem da >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << smo oduševljeni. On zaista sjajno izgleda, ima tipičan moderan italijanski dizajn", rekao je Dinkić.

Kako je saopštilo Ministarstvo ekonomije, ovo je prva delegacija iz Srbije koja je imala priliku da vidi novi Fijatov model čija će test proizvodnja početi za godinu dana.

„Fijat“ ubija uvoznike vozila

Dinkić je, kako je saopšteno, rekao da je obećao potpredsedniku Fijata Altavili da će biti prvi kupac novog modela napravljenog u Kragujevcu i da je siguran da će Kragujevčani biti ponosni što se upravo u njihovom gradu proizvodi "ovako lep automobil".

Na sastanku s rukovodstvom Fijata, Dinkiću je potvrdjeno da će u fabrici Fijat automobili Srbija, osim postojećih hiljadu radnika, biti zaposleno još dodatnih 1.433 radnika, tako da će do početka serijske proizvodnje biti uposleno ukupno 2.433 radnika.

Beta
Pogledaj vesti o: Fiat

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.