Dinar na novom istorijskom minimumu

Izvor: S media, 02.Feb.2010, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinar na novom istorijskom minimumu

Kurs dinara i sutra će nastaviti da pada prema evru i pored intervencije NBS na tržištu koja je danas prodala 41 milion evra, tako da će srpska valuta vredeti za 17 para manje ili 0,17 odsto nego danas, a zvanični srednji kurs biće 98,7392 dinara za evro, objavila je centralna banka.

Tako će i sutra dinar pasti na istorijski najnižu vrednost evra od 2002. godine, kada je zajednička valuta EU zamenila nemačku >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << marku.

Zajedno sa današnjom intervencijom, NBS je od početka godine intervenisala osam puta i prodala ukupno 326,5 miliona evra, da bi u uslovima povećane tražnje za devizama ublažila prekomernu oscilaciju kursa i obezbedila nesmetano funkcionisanje deviznog tržišta.

Vrednost dinara prema evru ove godine bila je najveća 4. januara, kada je zvanični srednji kurs bio 95,9679 dinara za evro.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.