Izvor: Glas javnosti, 02.Feb.2010, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinar - 98,5681 za evro

BEOGRAD - Kurs dinara će danas, i pored jučerašnje intervencije NBS prodajom 40 miliona evra na deviznom tržištu, nastaviti da slabi prema evru za devet para ili 0,09 odsto i dostići novi istorijski minimum od uvođenja evra 2002. godine, jer će zvanični srednji kurs iznositi 98,5681 dinara za evro, objavila je centralna banka.

Zajedno sa jučerašnjom, NBS je od početka godine intervenisala ukupno sedam puta i prodala ukupno 285,5 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da bi u uslovima povećane tražnje za devizama ublažila prekomernu oscilaciju kursa i obezbedila nesmetano funkcionisanje deviznog tržišta.

Vrednost dinara prema evru ove godine bila je najveća 4. januara, kada je zvanični srednji kurs bio 95,9679 dinara za evro.
Pogledaj vesti o: Dinar

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.