Dijaspora godišnje donese 5,5 milijardi dolara

Izvor: S media, 20.Apr.2011, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dijaspora godišnje donese 5,5 milijardi dolara

Dijaspora godišnje u Srbiju donese oko 5,5 milijardi dolara od kojih je svega oko devet odsto zvanično evidentirano, izjavio je danas državni sekretar Ministarstva vera i dijaspore Srbije Miodrag Jakšić.

On je na konferenciji koju je organizovao dnevni list Danas "Dijaspora i ekonomski razvoj Srbije", kazao da je teško utvrdi tačan broj Srba koji žive u dijaspori, ali se procenjuje da ih je negde oko četiri miliona i oni su organizovani u više od 1.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << srpskih organizacija.

Švedska zamrzla 1,6 milijardi libijskih dolara

Dolari sa tranzistorima

Prema rečima Jakšića, najviše Srba živi u regionu i susednim zemljama, dok ih je izvan regiona najviše u Zapadnoj Evropi, Nemačkoj, Australiji i Severnoj Americi.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.