Deveta regata Majke Angeline u Kupinovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Avg.2018, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deveta regata Majke Angeline u Kupinovu

Regata Majke Angeline u Kupinovu zaplovila je danas 9. put za redom, i to u organizaciji Turističke organizacije Opštine Pećinci i uz podršku lokalne samouprave. Pre polaska regataše i ljubitelje prirode pozdravio je predsednik Opštine Pećinci, Željko Trbović.

I pre 10 sati veliki broj regataša okupio se sa svojim plovilima na Plandištu u Kupinovu, spremni da krenu 'Regatom Majke Angeline', i da uživaju u okruženju tamo gde se grle reka Sava i Obedska bara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
U toku 6 sati duge vožnje do ušća Voka u Savu na glavnom splavu gosti su se sluzili domaćim posluženjem, a organizator je pripremio kviz za radoznale kao i nagrade za najuspešnije.

Ovogodišnja regata specifična je po tome što šalje jasnu ekološku poruku, o značaju očuvanja prirodne sredine.

Kupinovo kao turistički najprivlačnije mesto pećinačke Opštine, može da se pohvali bogatom prirodnom, istorijskom i kulturnom baštinom, a lokalna samouprava radi na promociji ovih potencijala.

Regata Majke Angeline svake godine privuče sve veći broj turista na ovu posve zanimljivu vožnju, a već sledeće godine regata će proslaviti svoj jubilej, deset godina od prve plovidbe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.