Detaljno naučno ispitivanje posledica NATO agresije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2020, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Detaljno naučno ispitivanje posledica NATO agresije

Nikada nećemo odustati od insistiranja na tome da se sprovede detaljno naučno ispitivanje posledica NATO agresije, istakla je u intervjuu za "Politiku" v. d. direktora Instituta za onkologiju dr Danica Grujičić.

"Parafiranjem sporazuma o formiranju Zajedničkog tela za utvrđivanje posledica NATO bombardovanja, u junu 2018. godine, država je poslala poruku da joj je važno da istina o NATO agresiji izađe na videlo", rekla je Grujičić.

Međutim, ona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << konstatuje i da od tada ništa drugo nije učinjeno.

Skoro dve godine nakon što su ministarstva prosvete, zdravlja, ekologije i odbrane potpisale dokument o osnivanju tog tela, ono formalno-pravno i dalje ne postoji, ocenila je dr Grujičić.

"Sporazum mora da odobri Vlada Srbije, ali na dosadašnjim sednicama ova tačka još nije stigla na dnevni red", naglasila je ona.

Grujičić je ocenila da nije u pitanju projekat koji će se raditi "samo jedno leto", već da će to biti "dug i temeljit posao".

"Svi smo spremni za njega, možda i više nego pre. Najvažnije je što se ovoj inicijativi iz godine u godinu pridružuje sve više naučnika", rekla je Grujičić za današnju "Politiku".
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prof. Grujicic: Necemo odustati od istrazivanja posledica ANTO agresije

Izvor: PrviPrviNaSkali.com, 10.Feb.2020

Gost Jutarnjeg dnevnika RTS: prof. dr Danica GrujicicCILJ ONKOLOGIJE JE DA RAK POSTANE BOLEST SA KOJOM SE MOzE zIVETI ..Što se tice faktora rizika, gosca Jutarnjeg dnevnika navodi da epidemiolozi Evropske unije uvek isticu gojaznost, losu ishranu, zagadjenje, pusenje kao glavne faktore ri..

Nastavak na PrviPrviNaSkali.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.