Cvetković: Srbija nije pred bankrotom

Izvor: Blic, 16.Jun.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Srbija nije pred bankrotom

Ministar finansija Mirko Cvetković poručio je da Srbija nije pred bankrotstvom i da je budžet "pod kontrolom", odnosno da se "redovno i po planu puni i prazni" .



Cvetković je za danasnju "Politiku" rekao i da Srbija izmiruje sve dospele obaveze.

"Pare nisu potrošene na izbore niti su njima plaćani raznorazni politički dogovori, kako neki tvrde", istakao je ministar finansija.

On je dodao da "nema razloga za nervozu" pošto od Narodne banke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbije nisu zatraženi krediti, niti postoji namera da se tako nešto uradi.

"Uostalom, posle informacija plasiranih u javnosti da Srbija ima budžetskih problema posetili su nas predstavnici nekih poznatih svetskih banaka, nudeći novac, što najbolje govori o našem kredibilitetu", naveo je Cvetković.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.